Sad Song


☣ Monsters are real and ghosts are real too. They live inside us, and sometimes, they win. ☣


 

Check!

Igår åkte jag in till stan runt elva, tog tuben till skanstull för att gå på swedbank. Fixade med mitt studiebidrag så att det förs över på kortet och inte en check i brevlådan varje månad. Sen gick jag till nordea på folkungagatan och fixade så att jag fick internetbank till mobilen blaaha, så jag kände mig lite vuxen faktiskt hehe. Efter det så kände jag bara att jag var tvungen att belöna mig själv så jag drog till t-centralen och gick runt och shoppaaade, eller ja.. de vart ju nagellack, nagellacks remover, bodysplash, quick dry nailpolish, en blå tjocktröja till patrik, och ett gulligt kort faktiskt, och så en tjocktröja till mig, as ball, och sen så köpte jag två blonda hårfärger till Karolina! Åt även min favoritsoppa på resturangen Sushi Wasabi på hötorget och satt samtidigt och läste i min körkortsbok, de va mysigt och ensamt. Fick även tanken på att pierca min nipple när jag ändå höll på men det får isåfall bli nästa månad. 
 
Vid 19 så åkte jag och Patrik till Owe och mamma, kände att jag och Johanna kanske behövde varann lite back together. Det är skönt att inte ha något otalt med någon som egentligen står en så nära. Så vi åt oxfilé och potatisgratäng, MUMS! Snackade massa gamla minnen, va en klan mot mamma och owe som vanligt och ja.. Jag blir så fruktansvärt glad att iallafall vissa människor växer upp och skiter i det som hänt innan. (i kompisväg dårå) Mamma kom även hem från spanien igår, och då hade hon med sig skorna jag suktade över när vi var där nere. New Balance, lila med leopardmönster, bättre kan det INTE bli. De va lite små men jag kan nog töja ut dom. De är as lätta och egentligen träningsskor men lika snygga att använda till vardags! Nu tror säkert många att det är fake för att dom är köpta i spanien men nej de är köpta på en sportbutik där nere och är lika dyra om inte dyrare där. Sådärja, och så fick jag nya priorin tabletter (kosttillskott), ett rött och ett rödglittrigt nagellack, och starka värktabletter haha win. 
| BodySplash GinaTricot - 50:- | QuickDry H&M - 39:-| Isadora PearlyFrost H&M - 49:- | Depend remover H&M - 60:- |
| Luvtröja H&M - 249:- | haha vadfan hände med håret.. 

- Snälla läs allt.

Var fysisk

Forskning visar att de fyra första minuterna hemma efter jobbet sätter känslan för resten av kvällen. Är du hemma först, avbryt då det du gör när din partner kommer hem och krama hen. ”En kram, även om det bara är 10 sekunder, ökar oxytocin som finns i hjärnan och gör att du känner samhörighet, säger parterapisten Bob Taibbi till Goodhousekeeping.com.

 

2. Visa tacksamhet

Glöm inte bort att med jämna mellanrum påminna dig själv om varför du blev kär och varför ni blev tillsammans. Tänk igenom de bra sidorna hos din partner och visa din tacksamhet så ofta du kan. Du kan i stället för att tacka bara tacka för maten också säga att den andre är en duktig kock till exempel.

 

3. Ha roligt ihop

Det låter så självklart men det är också vetenskap. Forskning som gjorts vid universitetet i Denver visar att par som tar sig tid att göra roliga aktiviteter tillsammans håller ihop längre. ”Ju mer du investerar i er vänskap och att ha roligt tillsammans, desto lyckligare kommer relationen att bli, säger Howard Markman på universitetet som jobbat med studien, till Goodhousekeeping.com.

 

4. Sov naken

En ny studie visar att bästa sättet att hålla ihop är att sova just naken med varandra. Undersökningen visar också att våra beteenden i sovrummet påverkar. Hälften av oss blir irriterad när den andre äter i sängen, 59 procent avskyr smutstvätt på golvet och 23 procent hatar när dess partner använder sockor i sängen.

 

5. Kyss varandra

Man har studerat par som varit tillsammans länge och fortfarande är lyckliga. Där visade det sig att frekvensen av kyssar, mer än av sex, är kopplat till en trygg och stabil relation. Enligt flera rapporter ökar det nivåerna av oxytocin som gör att vi stressar ner på ett naturligt sätt. Det ökar också endorfinerna, våra må bra-kemikalier, och när vi byter spott stiger dopaminet - vilket gör att vi får den där romantiska feelingen.

 

6. Visa att du ser förändringar

Efter lång tid ihop kan hända att man slutar ”se” varandra. Då försvinner också spänningen. Passion kräver engagemang. ”Bara för att du slutat lägga märke till saker betyder inte det att den andra slutat förändras”, säger Harvard-psykologen Ellen Langer till Psychology Today. Studera den andra och notera fem saker som är annorlunda.

 

7. Gräla

Det är inte bara oundvikligt utan faktiskt också nödvändigt, att bråka. Enligt en studie som publicerades i American Psyhologist kan det hjälpa relationen i längden att ta upp beteenden du inte gillar hos din partner, och att bli arg. Men blir du så arg att du inte kan prata, skriv då i stället ett mail, förslår Karen Elizaga, livscoach och författare. Se också till att vara konstruktiv och berätta varför du blir upprörd, erbjud en lösning och påminn din partner att du älskar hen.

 

8. Högre utbildning och äldre man

En ny studie gjord i Schweiz visar att de par som hållit ihop länge hade som gemensamt att de inte har gått igenom skilsmässa tidigare och att kvinnan är minst fem år yngre än mannen. Men allra störst skillnad gjorde utbildningen, har hon högre utbildning än mannen så har paret åtta gånger så stor chans att hålla ihop.

 

9. Ha en öppen dialog

Prata om allt. Allt ifrån att berätta vad ni åt till lunch, problem på jobbet till sexfantasier. Sexlivet kan ju som bekant trappas ned med åren. Ett bra sätt att liva upp det igen är att berätta om sina fantasier. ”Allt handlar om att du måste våga lita på din partner och våga känna dig utlämnad och sårbar. Och skratta inte åt den andres fantasier”, säger Charles Orlando, relationsförfattare, till Goodhousekeeping.com.

 

10. Varva ned

Vi måste alla ladda våra batterier. Ta ledigt emellanåt, bryt rutiner och ge dig ut på små äventyr, ensam eller tillsammans. Ny energi och nya perspektiv utlovas. Viktigt också att varva ned i vardagen, fem till tio minuter mindfulness där du är närvarande i nuet räcker.

 

11. Se det positiva

Livet är fullt av överraskningar. Och alla är inte positiva. Att grotta ned sig i elände leder aldrig till något bra. De som i stället kan tänka ”vad kan vi lära oss av detta?” mår bättre i längden.


- Puh


Hur får jag plats med allt?

Idag var Patrik på arbetsintervjuv då jag kände att jag kunde följa med och sitta och läsa i körkortsboken så länge, och det gick väl bra.. både för Patrik och mitt läsande, dock så glömde jag ju bort allt jag läst efter typ 30 sekunder så det känns lite jobbigt allting men jag tror på mig själv för jag vill verkligen det häär men körkort ju. Men iallafall, efter der så åkte vi till jensens beefhouse på sveavägen och käkade Kött och kyckling och så himla god dessert, asså deras mat är foreal munorgasm all the way. 
 
Efter det åkte vi ut till Karolina och Robin och myste lite som vanligt. Det har köpt linas matkasse och jag måste säga att jag är pretty inspererad av att göra samma sak när jag flyttat till eget boende sen. Jag längtar så himla mycket tills jag har något eget, laga min egna mat och göra vadfan jag vill.. som 2012 typ. De va awesome till en början iaf, bättre än det här kanske? Jag vet inte, jag är trött på skiten nu iaf. Här har ni iallafall lite fler bider som antagligen suktar er mohahah!! 
 

Måndag och tisdag!

I måndags så lossnade ett däck på 940:in när Patrik skulle komma hem på lunchen, utan äventyr är det ju tråkigt! Efter den incidenten så skjutsade han mig till bussen då jag tog den till Karolina och var där hela eftermiddagen tills han slutade. Vi myste och så, som vanligt alltså! På kvällen så åt jag och Patrik middag på herrgårn i björknäs, det va så gooott med filé mingon på planka och älsklingen åt lasange! 
 
Igår hämtade vi körkortsboken till mig för nu är det bara 27 dagar kvar och jag måste verkligen läsa och läsa och läsa nu för att kunna klara provet. Jag tror det kommer gå bra faktiskt, intensivkurs är ju det jag behöver! Och så kollade vi på hollywoodfruar, jagad av hundar och paradise hotel.. Haha standard!! Ikväll blir det spännande på ph hihi...
 

- Hello October -